Aktuality

Úvod MAS Vršatec na Horomilfeste

MAS Vršatec na Horomilfeste

5. 10. 2015
MAS Vršatec na Horomilfeste

Kancelária MAS Vršatec sa v dňoch 24.9.- 26.9.2015 zúčastnila 7. ročníka Horomil festu v Považskej Bystrici. Festival je venovaný milovníkom prírody, turistiky, adrenalínu, cestovného ruchu a v tomto smere máme rozhodne čo ponúknuť.  Jednoznačne najobľúbenejším propagačným materiálom sa stala trhacia mapa nášho územia a Sprievodca regiónom MAS Vršatec, kde sa môžu čitatelia bližšie oboznámiť s každou členskou obcou, mestami, kultúrnymi a historickými pamiatkami, či s prírodou v našom regióne. 

Počas festivalu sa na plátne objavili filmy od známych osobností slovenskej kinematografie, ako napríklad  „Divoké Slovensko“ od  Tomáša Hulíka či dokument  „Žiť pre vášeň“ od Pavla Barabáša. Lákadlom programu bol aj Ján Zaťko so svojou motorkou s ktorou súťažil na Africa Eco Race (pôvodný Dacar), tréner Petra Sagana Peter Zánický, moderátor Rádia Slovensko Štefan Chrappa, ktorý je známy aj pod prezývkou Pišta Vandal a mnoho ďalších.

Na festivale sme sa stretli s veľmi pozitívnymi reakciami návštevníkov a pochvalou od samotných organizátorov, ktorým sa veľmi páčili naše propagačné materiály. Spolu so zástupcami kancelárie sa na Horomilfeste  objavili aj naše figuríny známych osobností. Konkrétne sme so sebou vzali Vojtecha Zamarovského a Marina Hugolína Gavloviča. Stali sa najväčšou atrakciou festivalu a množstvo návštevníkov si domov odnášalo spoločnú fotografiu s týmito velikánmi slovenskej literatúry. Ak sa s nimi chcete  stretnúť aj vy , nezabudnite navštíviť Múzeum regiónu Bielych Karpát, ktoré sa nachádza v kaštieli v  obci Bohunice.  Horomil fest jednoznačne odporúčame všetkým tým, ktorí  nechcú sedieť doma a chcú sa dozvedieť viac o možnostiach turistiky nie len doma na Slovensku ale aj v zahraničí.

Fotogalériu z Horomil festu si môžete pozrieť  TU.

Kontakt

Miestna akčná skupina Vršatec
Ľuborčianska 724/27
914 41 Nemšová

IČO: 42025303
DIČ: 2022476445
Bankové spojenie: VÚB a.s.
Číslo účtu: 2382001656/0200