Aktuality

Úvod Mládežnícky projekt „Keď drevo spieva“

Mládežnícky projekt „Keď drevo spieva“

2. 11. 2017
Mládežnícky projekt „Keď drevo spieva“

Neformálna skupina Denwer, ktorá združuje mládežníkov z Nemšovej a blízkeho okolia realizovala v spolupráci s občianskym združením Luhačovické Zálesí projekt s názvom „Keď drevo spieva“. Projekt bol financovaný vďaka podpore z programu Erasmus+.

Hlavnou myšlienkou projektu bol rozvoj zručností v práci s prírodnými materiálmi, návrat k prírode, podpora kreativity  v práci s drevom, spracovanie odpadu ako aj  podpora kreativity pri tvorbe nových techník v práci s prírodnými materiálmi. Jedným z najzakladanejším materiálom je drevo a nápad zdokonaliť  sa v práci s drevom je nosnou myšlienkou projektu. V rámci projektu bola snaha mladých ľudí nielen motivovať k práci s prírodnými materiálmi a všímať si ich krásu a možnosti , ale aj prakticky im ukázať ako na to a dať do rúk praktický návod a možnosti ako využívať svoj voľný čas zmysluplne, poprípade dať im možnosť aby sa ich hobby stalo živobytím.

Projekt sa realizoval v nádhernom prostredí Veľkej Fatry, konkrétne v Jasenskej doline. Trvanie projektu bolo celkovo 10 dní a zúčastnilo sa ho 15 mládežníkov a 2 vedúci zo Slovenska a rovnaký počet účastníkov a vedúcich z Českej republiky.

Okrem samotnej práce s drevom a rôznych tvorivých workshopov, si mládežníci mohli vyskúšať prácu v medzinárodnom tíme, teambuldingové aktivity, poznávať kultúrne rozdiely a odbúravať predsudky.

Svoje miesto počas projektu mali aj workshopy, rolové hry, prezentácie a diskusie, ktoré pomáhali získavať účastníkom teoretickú a vedomostnú podporu ku jednotlivým témam projektu.

V nemalej miere mali zastúpenie aj hodnotiace aktivity, kde sa mohol každý účastník vyjadriť ku jednotlivým bodom programu a taktiež zhodnotiť prínos pre jeho rozvoj.

Veríme že podobných aktivít bude v našom okolí pribúdať a keby ste nevedeli ako na to, môžete sa obrátiť na lídrov skupiny Denwer: tel: +421907332106, e-mail: denwer.youth@gmail.com

 

Kontakt

Miestna akčná skupina Vršatec
Ľuborčianska 724/27
914 41 Nemšová

IČO: 42025303
DIČ: 2022476445
Bankové spojenie: VÚB a.s.
Číslo účtu: 2382001656/0200