Aktuality

Úvod Vyhlásenie výtvarnej súťaže Očami detí VIII

Vyhlásenie výtvarnej súťaže Očami detí VIII

1. 3. 2018
Vyhlásenie výtvarnej súťaže Očami detí VIII

Miestna akčná skupina Vršatec  vyhlasuje

8. ročník  výtvarnej súťaže OČAMI DETÍ VIII.

CHARAKTERISTIKA SÚŤAŽE:

Výtvarná súťaž je určená žiakom I. a II. stupňa základných škôl, a tento rok máme novinku a do výtvarnej súťaže zapájame aj deti z materských škôlžiakov  zo základných umeleckých škôl,  ktoré sa nachádzajú na území MAS Vršatec.

Súťaž je určená všetkým žiakom základných a materských  škôl, ktorí radi maľujú a kreslia ľubovoľnou technikou.

Cieľom súťaže je podporiť žiakov v kreativite, zdokonaľovaní výtvarných schopností a spoznávaní nášho regiónu, nakoľko zadané témy vždy priamo súvisia s kultúrou, zvykmi, tradíciami, remeslami,  historickými a kultúrnymi pamiatkami, aktivitami, podujatiami nachádzajúcimi sa a realizujúcimi sa na území MAS Vršatec.

Práce, ktoré budú v súlade s pravidlami súťaže a budú kancelárií MAS Vršatec doručené v stanovenom termíne so všetkými náležitosťami budú hodnotiť odborníci na základe viacerých kritérií: originalita, vystihnutie témy, fantázia, kreativita, technika či umelecké stvárnenie témy. Na základe ich bodového hodnotenia kancelária vyhlási víťazov v jednotlivých kategóriách. Odmenou pre víťazov budú  lákavé vecné ceny a všetci súťažiaci a ich učitelia sú pozvaní na slávnostnú vernisáž, ktorá sa uskutoční začiatkom júna 2018.

 PRAVIDLÁ SÚŤAŽE:

Do súťaže sa môžu zapojiť deti z materských škôl a žiaci I. a II. stupňa základných a umeleckých škôl z územia MAS Vršatec.

  Zoznam kategórií:

 1. Základné školy 1. stupeň      

2. Základné školy 2.stupeň                                                                    

3. ZUŠ 1.stupeň

4. ZUŠ 2.stupeň

5. Materské školy

 Do každej kategórie môžu byť zaslané 4 súťažné  práce. Pri zbere prác je možnosť odovzdať kvalitné nesúťažné diela na výstavu, ktorá prebehne počas slávnostného vyhodnotenia výtvarnej súťaže. Prosíme však o zohľadnenie počtu zaslania týchto prác kvôli kapacitným možnostiam výstavy.

 VÝTVARNÉ DIELO musí spĺňať nasledovné podmienky:  

 

  • Formát A4 alebo A3,
  • Ľubovoľná technika, ak nie je podmienkami súťaže určené inak,
  • Motív diela  musí byť v súlade s niektorou zo súťažných tém,
  • Autorom diela musí byť žiak niektorej základnej školy zapojenej do súťaže,
  • Každé dielo musí na zadnej strane obsahovať : meno žiaka, vek žiaka, stupeň, triedu, názov práce a názov školy ktorú žiak navštevuje, aj to či ide o súťažnú prácu alebo o prácu určenú len na výstavu

 Práce zasielajte na adresu: MAS Vršatec, Ľuborčianska 724/27,  914 41 Nemšová  

 Technika:   ľubovoľná

 Téma:        Štyri ročné obdobia na území MAS Vršatec

                     Navrhni ilustráciu do kalendára MAS Vršatec

 Maľujte a kreslite aktivity počas roka, tradičné sviatky, ako trávite voľný čas počas prázdnin, čo sa Vám páči z tradičných podujatí, kam chodievate na výlety, či turistiku vo Vašej obci, aby sme vedeli vytvoriť farebný kalendár MAS Vršatec s jeho krásami v každom ročnom období.  Ďakujeme a tešíme sa vopred na výtvarné diela detí.

Kontakt

Miestna akčná skupina Vršatec
Ľuborčianska 724/27
914 41 Nemšová

IČO: 42025303
DIČ: 2022476445
Bankové spojenie: VÚB a.s.
Číslo účtu: 2382001656/0200