Aktuality

Úvod 4. ročník

4. ročník

8. 12. 2014
4. ročník

Miestna akčná skupina Vršatec vyhlásila aj 2014 v roku výtvarnú súťaž s názvom „Očami detí“. Išlo už o jej štvrtý ročník. Do súťaže sa zapojili všetky školy na území MAS a obec Kameničany. Téma na kreslenie či maľovanie predstavovala vytvoriť návrh magnetky z územia MAS Vršatec.

Cieľom tejto témy bolo zachytenie zaujímavého miesta alebo okamihu na území MAS Vršatec, ktoré by žiaci radi ukázali turistom a návštevníkom územia, kam by vzali na návštevu rodinu, priateľov a známych.Takto zachytené miesto, pamiatky, osoby, príroda budú zároveň predstavovať námet pre magnetku. Mohlo ísť o významné kultúrno-historické pamiatky, prírodné krásy a útvary, postavy z bežného života, udalosti v obci a pod. Fantázii sa medze nekládli, jedinou podmienkou bolo, aby sa predloha na magnetku odohrávala na území MAS Vršatec. Kancelária MAS prijala krásnych 64 výtvarných prác. Súťažilo sa v 2 kategóriách, ktoré korešpondujú so stupňami ZŠ. Pred samotným vyhodnotením zasadla odborná porota v zložení: výtvarníci Mária Vykysalá a Viliam Schmidbauer, Mgr. Dana Vlčková, DiS art., Mgr. art. Vladislav Kakody a Tereza Kukučková. Aj touto cestou im ďakujeme za odbornú pomoc, rady a námety do ďalšieho ročníka súťaže. Ako sami povedali, nemali ľahkú úlohu vybrať tie najlepšie práce.

Hodnotenie výtvarných prác

Kancelária ako každoročne ocenila formou špeciálnych kategórií viac prác ako prvé tri miesta. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa konalo dňa 9. júna 2014 v KD Horné Srnie. Pre hostí bol pripravený kultúrny program v podobe vystúpenia mažoretiek zo ZŠ Dulov a folklórneho súboru Kamenček zo ZŠ Horné Srnie. V rámci programu sa prezentovala aj MAS Vršatec, kedy boli účastníkom predstavené predovšetkým aktivity, ktoré MAS plánuje uskutočniť v druhej polovici roku 2014. Všetky súťažné práce boli nielen zachytené vo videoprezentácii, ale taktiež boli vystavené na paneloch, pričom krásne dotvárali atmosféru celého podujatia. Šťastné detské tváre, spokojné výrazy pani učiteliek, chutné pohostenie, krásne ceny, dobrá nálada aj takto by sa dal charakterizovať priebeh vyhodnotenia. Víťazom gratulujeme a prajeme veľa šťastia či už opäť o rok alebo v iných podobných súťažiach. Viac fotografií a videoprezentáciu nájdete na stránke www.masvrsatec.sk alebo na facebook-u.

Mažoretky zo ZŠ Dulov v rámci vystúpenia

Výsledky súťaže

Cena kancelárie MAS:

Barbora Gáborová, Viktória Martišová – ZŠ Mikušovce

 

Cena poroty:

Alex Mičko – ZŠ J. Palu Nemšová

 

Cena za vystihnutie témy:

Alexander Mlynarčík – ZŠ Pruské

 

Cena predsedu MAS Vršatec:

Sabínka Barteková – ZŠ Horná Súča

 

Cena za originalitu:

Jakub Ragas – ZŠ Bolešov

 

Cena za techniku:

Klára Figúrová – ZŠ Dulov

I. kategória

3. miesto – Dušan Sivák, Juraj Čapák – ZŠ Dolná Súča

2. miesto – Lea Wiederman, Pavel Šlapák, Rebeka Fisherová, Lola Roháčová – ZŠ Ilava

1. miesto – Aneta Ondračková – ZŠ Horná Súča

II. kategória

3. miesto – Jakub Kebísek – ZŠ Horné Srnie

2. miesto – Emma Melišíková – ZŠ Pruské

1. miesto – Ema Mičková – ZŠ sv. Michala Nemšová

Slávnostné vyhodnotenie súťaže

Kontakt

Miestna akčná skupina Vršatec
Ľuborčianska 724/27
914 41 Nemšová

IČO: 42025303
DIČ: 2022476445
Bankové spojenie: VÚB a.s.
Číslo účtu: 2382001656/0200