Aktuality

Úvod MAS Vršatec Folks!

MAS Vršatec Folks!

21. 6. 2019
MAS Vršatec Folks!

Miestna akčná skupina Vršatec v spolupráci s učiteľmi anglického jazyka na druhom stupni základných škôl na území MAS Vršatec  vyhlásila vo februári regionálnu súťaž v angličtine. Tento nápad skrsol v hlavách niektorých pani učiteliek angličtiny, ktorým chýbali v našom regióne súťaže takéhoto druhu.  Zároveň prišli s myšlienkou realizovať to inou formou ako je len písomný test.  Čo takto využiť kreativitu, tvorivosť a hlavne  angličtinu v praxi a ešte k tomu aj zábavnou formou? A tak sme sa dopracovali k nápadu, že žiaci si nacvičia krátku scénku na danú tému. Nakoniec sme zvolili tému POVESTI SPOD VRŠATCA. Ako podklad slúžila brožúra Povesti spod Vršatca, ktorú vydala kancelária MAS Vršatec. Spracovanie témy bolo ľubovoľné, kreativite a nápadom sa medze nekladú - či už pôjde o drámu, paródiu alebo komédiu. Deti si mohli pomôcť ľubovoľnými pomôckami, čo sa týka hudby alebo dotvorenia scény.  A tak sa nápad začal realizovať a pani učiteľky angličtiny so žiakmi začali pracovať na scénkach, prekladoch, nacvičovaní a tvorbe kulís.

Bodkou za nacvičovaním bolo slávnostné vyhodnotenie a prehliadka všetkých súťažných tímov. Stretli sme sa vo štvrtok 20. júna 2019 v Kultúrnom dome v Pruskom a MAS Vršatec FOLKS mohla začat!  V porote boli učitelia  angličtiny zo všetkých zapojených škôl, ktorí boli  vylúčení  z hodnotenia vlastnej školy. Program nám krásne spestrili  speváčky a  gitarista  zo ZŠ Martina Hugolína Gavloviča, ktorí si pre nás nacvičili krásne piesne.

Postupne sa nám predviedli deti so svojimi scénami, všetky boli úžasné, texty perfektne naučené a kulisy vlastnoručne vyrobené. Porota mala ťažké hodnotenie a nakoniec sa rozhodli takto:

1. miesto: Základná škola Michala Rešetku Horná Súča s Povesťou o hrade Súča

2. miesto: Základná škola Mikušovce s povesťou Hrbatý starec a lakomý sedliak

3. miesto : Spojená katolícka škola Nemšová s Povesťou o Skaličke a ZŠ M. Hugolína Gavloviča Pruské s povesťou Zlatá kačica

ĎAKUJEME všetkým pedagógom a žiakom za spoluprácu, veríme že o rok sa znova stretneme pri novom spracovaní  a s novou témou.

Viac fotiek nájdete tu

 

 

Kontakt

Miestna akčná skupina Vršatec
Ľuborčianska 724/27
914 41 Nemšová

IČO: 42025303
DIČ: 2022476445
Bankové spojenie: VÚB a.s.
Číslo účtu: 2382001656/0200